DIY ✿ haarmaskers


Als eerste, sorry voor de lange afwezigheid, maar er waren heel wat problemen thuis waardoor ik geen tijd had. Maar nu ben ik terug met een nieuw artikel! Heb je erg droog haar? Of juist heel erg vet haar? Wel, dan heb ik hier de oplossing. Haarmaskers zijn ideaal om deze problemen tegen te gaan, maar in de winkels gaan ze al snel erg veel kosten. Maar waarom zou je je geld uitgeven aan iets wat je heel gemakkelijk zelf kan maken? Ik ging wat rondzoeken op internet en heb een aantal gemakkelijke maskertjes gevonden. Lees dus snel verder!

Haarmasker voor vet haar

Large

Wat heb je nodig?
-Vijftig gram yoghurt
-Eén ei

Hoe begin je eraan?
Eerst moet je je haar goed wassen. Als je dit gedaan hebt begin je het ei te kloppen. Daarna voeg je er de yoghurt bij. Vervolgens roer je het goed door elkaar tot er een egaal masker ontstaat. Verdeel het over je haar en wikkel het in met een handdoek of aluminiumfolie. Na een halfuur spoel je het uit met warm water.



Haarmasker voor beschadigd haar


Wat heb je nodig?
-Olijfolie

Hoe begin je eraan?
De hoeveelheid olijfolie hangt af van de lengte van je haar. Schat zelf in heveel je denkt nodig te hebben. Daarna warm je de olijfolie op tot een aangename temperatuur. Hou er wel rekening mee dat het niet te warm wordt want dit kan pijn doen en is erg slecht voor je haar. Als het opgewarmt is naar de gewenste temperatuur verdeel je het rijkelijk over je haar en wikkel je het goed in in een handdoek of aluminiumfolie. Na dertig minuten goed intrekken mag je het uitspoelen.


Haarmaker voor breekbaar haar

Large

Wat heb je nodig?
-Eén eetlepel olijfolie
-Eén banaan

Hoe begin je eraan?
Als eerste ga je een banaan prakken tot het een egaal mengseltje is. Als je dit hebt gedaan voeg je er de olijfolie aan toe daarna meng je het tot dat het één geheel is. Verdeel het over je haar en wikkel het in. Na ongeveer dertig minuten mag je het weer uitwassen.


Haarmasker voor droog haar

Large

Wat heb je nodig?
-Eén of twee overrijpe avocado’s

Hoe begin je eraan?
Dit is één van de makkelijkste receptjes. Je hebt maar een ingrediënt nodig, en zijn één a twee overrijpe avocado’s. Hoeveel je nodig hebt ligt aan de lengte van je haar. Prak de avocado’s tot je denkt dat het


Haarmasker voor futloos haar



Wat heb je nodig?
-Een halve eetlepel olijfolie
-Drie eetlepels mayonaise
-Eén ei

Hoe begin je eraan?
Begin met het kloppen van het ei. Daarna voeg je er de mayonaise en olijfolie aan toe en vervolgens roer je het mengsel goed door elkaar, hierdoor zal er een egaal maskertje ontstaan. Nu verdeel je het rijkelijk over je haar en wikkel je het in aan de hand van aluminiumfolie, of simpelweg met een handdoek. Was het na een haalf uurtje uit je haar met lauwwarm water.


Haarmasker voor geverfd haar

Tumblr_lsq99oh0fp1qc2ww8o1_500_large

Wat heb je nodig?
-Een kwart komkommer
-Eén eetlepel olijfolie
-Eén ei

Hoe begin je eraan?
We beginnen als eerste met het snijden van de komkommer in kleine stukjes. Dan stop je de stukjes komkommer in de blender en doe  je er het ei en de olijfolie bij. Vervolgens zet je de blender op het hoogste en wacht je tot er een egaal papje ontstaat. Verdeel dit papje over je haar en spoel het na 30 minuten weer uit.


Nu kun je thuis zelf aan de slag met deze maskertjes. Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben! Weet je zelf ook nog maskertjes? Of is er iets waar jij nog een masker voor zoekt? Laat het me weten in je reactie.

11 opmerkingen:

  1. Leuke ideetjes, ik doe zelf altijd kokosolie masker in :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje, ik heb futloos haar en dit is heel handig. Ik heb namelijk alles in huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het bananenmasker zou ik niet echt aanraden.. Heb dat masker al meerdere malen uitgetest en het was iedere keer weer een ramp om de stukjes banaan uit mn haar te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stop je met bloggen? Het duurt zo lang?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb het de laatste tijd erg druk, na de examens ben ik terug!

      Verwijderen
  5. Leuk! Dat ga ik eens proberen!

    Love,

    Rowan

    Personal Style Blog www.redreidinghood.com
    Hardloop Blog: www.chicksrunningonkicks.com
    Ps: ENTER MY GIVEAWAY FOR A CHANCE TO WIN 75 EUROS TO SPEND AT COOLCAT!

    BeantwoordenVerwijderen